Huisartsencentrum Uithuizen wil voor haar patiënten zo veel mogelijk diensten onder één dak bieden. Patiënten kunnen hier gebruikmaken van verschillende soorten eerstelijns zorg: huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten, een diëtist, een verloskundige en een podotherapeut. Daarnaast beschikt het centrum over een eigen apotheek en een eigen laboratorium.
Praktijkinformatie
De praktijk en de apotheek zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar en geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Via het submenu aan de linkerkant van deze pagina kunt u alle relevante informatie over de praktijk terug vinden.
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen belt u met het algemene nummer 0595-431517 en kiest u 1 in het keuzemenu. U wordt door de assistente te woord gestaan.
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
Openingstijden
De praktijk en de apotheek zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar en geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Apotheek
De apotheek is geopend van 8 uur ’s ochtends tot half zes ’s middags. Alleen tussen kwart over tien en half elf is de balie gesloten i.v.m. pauze.
Ingeleverde herhaalmedicatie die voor 13.00 uur is ingeleverd, kan na 2 werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur worden gehaald. Ook hebben we medicatie afhaalkluisjes zodat u op aanvraag uw medicatie buiten werktijden op kan halen.
U kunt de etiketten (bij meerdere etiketten graag aan elkaar vastmaken met een elastiekje of paperclip) in het herhaalkastje doen aan de voorzijde van de praktijk of in Uithuizermeeden in de blauwe postbus met het bordje herhaalmedicatie praktijk Reimert aan de muur van kantoor Vreugdenhil in Uithuizermeeden (links naast de pinautomaat).
U kunt via het patientenportaal medicatie herhalen of via de website het medicatie herhaalformulier invullen. Telefonisch kan u herhaalmedicatie aanvragen via de herhaalreceptenlijn (keuzetoets 3 in het menu). Als u de apothekersassistente wil spreken toetst u 7 in het keuzemenu.
Dit betekent het volgende als u de medicatie inlevert:
Ingeleverd voor 13.00 uur op: | Ophalen na 13.00 uur op: |
Maandag | Woensdag |
Dinsdag | Donderdag |
Woensdag | Vrijdag |
Donderdag | Maandag |
Vrijdag | Dinsdag |
Zaterdag/zondag | Woensdag |
Medicijnen die worden voorgeschreven tijdens het spreekuur of recepten vanuit het ziekenhuis kunnen uiteraard meteen geleverd worden, mits voorradig.
Afspraak maken
Spreekuur
Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 10.00 uur. U belt hiervoor met het algemene nummer van de praktijk en kiest dan nummer 2 in het keuzemenu.
U kunt ook online via het patientenportaal een afspraak maken.
Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw afspraak. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk in te kunnen schatten bij wie u op het spreekuur kan komen en hoeveel spoed het heeft. De assistente heeft (net als de huisarts) een geheimhoudingsplicht.
Twijfelt u of u wel of niet naar de huisarts moet met u klachten? Op www.thuisarts.nl kunt u voor veel klachten advies vinden en wanneer u wel of niet naar de huisarts moet.
Inloopspreekuur
Vanaf 24 april 2023 is het inloopspreekuur weer van start. Elke ochtend tussen 8.00 en 8.45 uur uur kunt u voor eenvoudige lichamelijke klachten zonder afspraak terecht bij 1 van de artsen. Als blijkt dat uw klacht te veel tijd kost of u wilt meerdere dingen bespreken, dan wordt u alsnog gevraagd een afspraak op het reguliere spreekuur te maken. Voor meer informatie over het inloopspreekuur kijkt u in het submenu onder inloopspreekuur.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Telefonisch spreekuur
Als u een telefonisch consult wilt met de huisarts, belt u met het algemene nummer tussen 8.00 uur en 10.00 uur en kiest u 2 in het keuzemenu, de assistente staat u te woord om een telefonische afspraak in te plannen bij één van de artsen.
Uitslagen
Voor uitslagen belt u met het algemene nummer en kiest u 5 in het keuzemenu. Dit kan de de gehele dag door. U wordt gevraagd uw gegevens in te spreken. U wordt binnen enkele dagen teruggebeld door één van de artsen of de assistente.
Avond-,nacht- en weekenddienst
Huisartsenpost/doktersdienst
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost/doktersdienst. Zij zijn alleen voor klachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten.
Telefoonnummer : 0900-9229 (Houd bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand). Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
U kunt huisbezoeken aanvragen tussen 8.00 uur en 10.00 uur.
Bij spoed kunt u natuurlijk ook buiten deze tijden bellen. De assistente is bereikbaar via keuzetoets 4 in het menu. Voor spoed kiest u nummer 1.
Na een ziekenhuisopname
Na een ziekenhuisopname voor een operatie of een ernstige ziekte kan het zijn dat u de dokter verwacht voor een visite. Dit gebeurt niet standaard vanwege de toegenomen werkdrukte of omdat wij verlaat bericht krijgen van het ziekenhuis. Mocht u de dokter willen zien, laat het via de assistente dan weten.
Assistentie
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- geven van herhalingsinjecties
Maak hiervoor telefonisch een afspraak via het algemene nummer, keuzemenu 2, op werkdagen tussen 8.00 uur en 10.00 uur. U kunt ook online via het patientenportaal een afspraak maken.
Als u denkt dat u een blaasontsteking heeft, mag u ochtendurine inleveren aan de balie voor 10 uur ’s ochtends. U wordt dan gevraagd een formulier in te vullen met uw klachten. Dit formulier kunt u ook op de website vinden onder urineformulier. De assistente belt u aan het eind van de dag terug over de uitslag en het beleid.
Laboratorium
U kunt van maandag t/m donderdag tussen 8 uur en half tien ’s ochtends bloedprikken in de praktijk. Als u nuchter moet prikken, houdt dit in dat u niet mag eten en drinken vanaf 22.00 uur de avond voor het prikken. U mag wel water drinken of thee zonder suiker. U mag uw medicijnen ook gewoon innemen. U hoeft geen afspraak te maken om bloed te prikken.
Diabetes, Ouderenzorg en Hart- en Vaatziekten
Patiënten met suikerziekte en/ of hart en vaatziekten komen op het spreekuur bij Edith Kremer, de praktijkondersteuner somatiek van onze praktijk. Ook ziet en bezoekt zij patiënten voor ouderenzorg en dementiezorg. Edith is verpleegkundige met een speciale opleiding voor deze extra zorg. Het medische beleid wordt altijd besproken met de huisarts.
Patiënten met hypertensie worden jaarlijks opgeroepen voor het CVRM spreekuur, het cardiovasculair risico management, bij de assistente, praktijkondersteuner, PA of arts. Tijdens dit consult wordt de bloeddruk gecontroleerd en wordt besproken wat u zelf kan doen aan een hoge bloeddruk en een gezonde leefstijl. U wordt gevraagd om voorafgaand aan het consult bloed te prikken op de waardes voor cholesterol, suiker en nierfunctie, vaak wordt ook gevraagd urine mee te nemen.
Medewerkers
Huisartsen
- J.G.C. Reimert
- M.A. Reimert
- E.B. Bötticher
- S.E.C. Koopman
ANIOS (Arts Niet In Opleiding tot Specialist)
- N.W. Bock
- W. Trad
Doktersassistenten
- G.J. Blok
- B. Kohnke-Keijzer
Apotheek
- M. Hodzic
- M. Groeneveld
- K. Zijlema
Laboratorium
- W. Wiersema
laboratorium@praktijkreimert.nl
Praktijkondersteuners GGZ
- M. Ettema
- I. Rooke
Praktijkondersteuner Diabetes
- E. Kremer
Praktijkmanager
- N.F.V. Nijhof
administratie@praktijkreimert.nl
Directie
- J.G.C. Reimert
Overige disciplines
Om zo goed mogelijk zo veel mogelijk diensten onder één dak te kunnen bieden, houden de volgende paramedici ook spreekuur in de huisartsenpraktijk.
Fysio aan ’t wad
Als u door de huisarts bent verwezen, wordt u gebeld voor een eerste afspraak.
0595-424586
Diëtistenpraktijk E.M. Venema
06-14499747
Podologiepraktijk Datema
06-13542185
Verloskundigenpraktijk Aveta
06-17591230 (spoed: 06-19836762)